Ciro Nedir ?

Ciro, bir işletmenin alacağı hesaplardan ne kadar hızlı tahsil ettiğini veya şirketin envanterini ne kadar hızlı sattığını hesaplayan bir muhasebe terimidir.

Yatırım sektöründe, ciro belli bir ayda veya yılda satılan bir portföyün yüzdesi olarak tanımlanır. Hızlı bir devir hızı, bir komisyoncu tarafından verilen işlemler için daha fazla komisyon üretir.

Bir işletmenin sahip olduğu en büyük varlıklardan ikisi, alacak hesapları ve envanterdir. Bu hesapların her ikisi de büyük bir nakit yatırımı gerektirir ve bir işletmenin ne kadar hızlı nakit topladığını ölçmek önemlidir. Ciro oranları, bir işletmenin alacakları ve envanter yatırımlarından hesapların ne kadar hızlı toplandığını hesaplar.

Alacakların Alacaklarının Hesaplanması Nasıl Hesaplanır?

Alacaklar, herhangi bir zamanda ödenmemiş müşteri faturalarının toplam dolar tutarını temsil eder. Kredi satışlarının satışların peşin olarak nakit olarak ödenmediği varsayılırsa, devir formülü alacak hesapları kredi satışlarıdır. Alacaklarin ortalama hesaplari, aylik ya da yillik gibi belirli bir zaman periyodu için balangici bakiyelerinin baslangici ve bitis hesaplari ortalamasidir.

Alacak hesapları formülü, kredi satışlarınızla karşılaştırıldığında ne kadar hızlı ödeme aldığınızı gösterir. Ay için kredi satışları toplam tutarı $ 300,000 ve hesap bakiyesi 50.000 $ ise, örneğin, devir hızı altıdır. Amaç, satışları en üst düzeye çıkarmak, alacak bakiyesini en aza indirmek ve büyük bir ciro oranı oluşturmaktır.

Stok Devirinde Faktoring

Stok devir olarak ifade edilir, formül, malın maliyeti satılan ortalama stok bölü (SMM) alacak hesapları formül benzerdir. Envanteri sattığınızda, bakiye bir gider hesabı olan satış maliyetine taşınır. Bir işletme sahibi olarak amaç, elde tutulan envanteri en aza indirirken satılan stok miktarını en üst düzeye çıkarmaktır. Örnek olarak, ayın satış maliyeti 400.000 dolar ve envanterde 100.000 dolar taşırsanız, devir hızı 4’tür. 4’lük bir ciro oranı, bir şirketin tüm envanterini yılda dört kez sattığını gösterir.

Satış cirosu olarak da bilinen stok ciro, bir yatırımcıya bir şirkete işletme sermayesi sağlaması durumunda karşılaşacağı risk düzeyini belirlemesine yardımcı olur. Örneğin, satış için yedi ay süren 5 milyon dolarlık bir envanteri olan bir şirketin, iki ay içinde satılan 2 milyon dolarlık bir envanteri olan bir şirketten daha az kârlı olduğu düşünülecektir.

Portföy Ciro Örnekleri

Ciro yatırımlar için de kullanılan bir terimdir. Yatırım fonu yönetiminde 100 milyon dolar tutarında bir yatırım fonu olduğunu ve portföy yöneticisinin yıl içinde 20 milyon dolarlık menkul kıymet sattığını varsayalım . Ciro oranı 20 milyon dolar, 100 milyon dolar veya% 20’dir. % 20’lik bir ciro oranı, fondaki varlıkların beşte birini temsil eden işlemlerin değeri anlamına gelmek üzere yorumlanabilir. Olan Portfolyolar aktif yönetilen bir pasif yönetilen portföy yıl boyunca daha az esnaf olabilecekken, ciro daha yüksek bir oranına sahip olacaktır. Aktif olarak yönetilen portföy daha fazla ticaret maliyeti yaratmalı ve bu da portföyün geri dönüş oranını düşürmelidir.

Sending
Bu sayfa size yardımcı oldu ise puan verin
5 (1 oy)
BarkodSis İndir